top of page

1r Trimestre

1a setmana

Primer hem vist els continguts d'aquest curs i després hem començat amb els llocs geomètrics (bisectriu, mediatriu, circumferència, arc capaç).

2a setmana

Hem seguit amb llocs geomètrics i he dibuixat una guitarra, tot i que no entenia com fer alguna cosa. També hem començat amb el concepte de triangulació i punts notables de triangles. No tinc problemes per entendre com s'han de fer les coses i tot és molt divertit i alhora aprenc moltes coses noves. Algun dia m'agradaria arribar a dibuixar una catedral.

3a setmana

Hem seguit amb el tema de la triangulació i els punts notables dels triangles. De moment cap problema per a seguir els continguts; és una classe molt divertida i fins i tot per descansar una mica (però sense deixar de treballar). Per a fer alguns triangles s’ha de pensar una mica però al final sempre acaba sortint. Al final de la setmana hem començat a veure i fer alguns triangles encadenats.

4a setmana

Hem acabat els triangles les cadenes de trangles. M'agrada molt assistir a les classes de dibuix tècnic, només crec que podríem avançar una mica més. Hem fet l'examen i crec que m'ha anat bé. No he tingut problemes a l'hora de pensar com solucionar els problemes i m'he esforçat a fer-ho tot el més precís possible.

5a setmana

Hem après que són la recta de Euler i la circumferència de nou punts. A classe s'ha començat el tema de polígons regulars. Segueixo entenent tot sense problemes i m'agrada els dibuixos que fem.

6a setmana

Seguim fent polígons regulars, ara amb el mètode general de Tales. També hem après com fer alguns polígons a partir del seu costat. De moment només em costa recordar com fer l’heptàgon a partir del seu costat, però res més. Ara per ara no estic gaire preocupat perquè em surtin les coses.

7a setmana

Hem après que és un polígon estrellat i hem començat a dibuixar quadrilàters, de moment estem amb els paral·lelograms.

8a setmana

Hem après que és un polígon estrellat i hem començat a dibuixar quadrilàters, de moment estem amb els paral·lelograms.

9a setmana

Hem après que és un polígon estrellat i hem començat a dibuixar quadrilàters, de moment estem amb els paral·lelograms.

10a setmana

Hem començat a veure tangents interiors i exteriors entre circumferències i rectes. Hem començat a fer exercicis, entre ells alguns de les pau. I al final de la setmana hem realitzat el dibuix del 5 i de la Q.

11a setmana

He fet el set utilitzant tangències i l'últim dia vaig començar a dibuixar la peça del cavallet d'escacs. No he tingut gaires problemes en buscar com fer les coses.

12a setmana

Hem repassat i hem fet l’examen i ha anat bé. Aquest trimestre ha estat sense gaires problemes i m’han agradat sobretot les tangències.

Llocs geomètrics

14 de setembre del 2015

Els llocs geomètrics són punts que comparteixen una característica. Aquí es poden veure totes les maneres en les quals hem fet servir bisectrius, mediatrius, circumferències i arcs capaços.

Triangles encadenats

2 d'octubre del 2015

Una combinació de triangles fets utilitzant to el que hem après fins ara. Fent ús de les utilitats dels llocs geomètrics i la informació que ens donen els punts notables dels triangles.

Quadrilàters

14 de novembre del 2015

En aquesta unitat desenvoluparem les estratègies necessàries per a la comprensió i solució gràfica dels problemes de construcció a partir de les seves relacions i llurs relacions mètriques.
Tenim els paral·lelograms, trapezis i els trapezoides.

Punts notables dels triangles - Triangulació

24 de setembre del 2015

En un triangle podem trobar diferents punts que ens poden ser d'importància per a diferents coses.

Hi ha quatre: l'incentre (el centre d'una circumferència inscrita), el circumcentre (el centre de la circumferència que passa pels tres vèrtexs), el baricentre (que és el centre gravitatori) i l'ortocentre.

Polígons regulars

16 d'octubre 2015

Construcció de polígons regulars mitjançant la divisió de la circumferència circumscrita en parts iguals o a partir del costat.

Tangències

16 de novembre del 2015

En aquest tema s’estudiaran els problemes i les seves solucions per traçar rectes tangents a circumferències, circumferències tangents a rectes i circumferències tangents a altres circumferències. Els enllaços són els passos suaus d’una recta a l’arc d’una circumferència o d’un arc a un altre.

2n Trimestre

2nTrimestre

1a i 2a setmana

Hem fet el tema de corbes tècniques, que m'ha semblat una mica avorrit i semblant al tema de construcció de polígons. També hem començat el tema de vistes que em sembla fàcil i també una mica avorrit, però quan hem de fer-ho al revés, fer la figura a partir de les vistes ja és més interessant.

3a setmana

Seguim amb les vistes. Ara hem de dibuixar totes sis vistes en comptes de només tres. Al principi m’he equivocat amb els perfils, però ara ja ho he entès. També he dibuixat alguna figura en el sistema axonomètric que m’agrada més que fer les vistes.

4a setmana

Segueixo dibuixant figures en el sistema axonomètric. L’examen ha anat bé, només hauria de treballar una mica més de pressa. Ara tothom ha començat amb el sistema axonomètric, que és bastant més interessant i divertit.

5a - 7a setmana

Seguim amb el sistema axonomètric. El que em costa una mica més són les corbes a mà alçada. He començat a dibuixar un cor, que m’està costant bastant perquè són tot corbes. Però m'està agradant molt.

8a setmana

Hem fet l’examen i no he tingut cap problema. Les corbes m’han sortit millor que en els exercicis de classe.

9a setmana

He començat a dibuixar ADN en axonomètric i hem anat a l’esquiada.

Corbes tècniques

25 de gener de 2016

Les corbes tècniques són aquelles que estan formades per arcs de circumferència tangents entre si. Són corbes tècniques els ovals, els ovoides i algunes espirals. L'oval i l'ovoide són formes tancades i l'espiral és una forma oberta.

Vistes

25 de gener de 2016

Les vistes ens serveixen per representar figures tridimensionals en el pla. Es mostra la peça de tres o sis vistes diferents amb les quals el receptor te tota la informació necessària per visualitzar l'objecte tridimensionalment.

Sistema axonomètric

27 de gener de 2016

En la Perspectiva axonomètrica es poden dibuixar els eixos XYZ des de diverses perspectives, el que produeix un efecte visual particular en cada cas: perspectiva isomètrica, perspectiva dimètrica i perspectiva trimètrica.

3r Trimestre

3rTrimestre

1a i 2a setmana

 

Hem començat el sistema dièdric. Després de l’axonomètric sembla una mica més simple.

 

3a setmana

 

Hem deixat de pintar rectes i plans en les vistes i hem començat a treballar amb elements abstractes (punt, recta i pla) en el sistema dièdric.

 

4a setmana

 

Hem fet l’examen i ha anat bé. Dels més fàcils que hem fet.

 

5a i 6a setmana

 

Hem estat dibuixant còniques frontals.

 

7a setmana

 

Hem acabat la cònica frontal i hem començat amb la cònica obliqua. Al principi m’ha costat entendre com funcionava o com s’havia de fer, però ara ja ho he entès.

 

8a setmana

 

He tingut uns quants problemes a l’hora de fer l’examen però crec que ho he pogut tornar a fer tot correctament.

9a i 10a setmana

 

Hem començat a fer figures tridimensionals amb el programa Blender. He donat materials a la figura del Sergio.

11a setmana (Reflexió)

 

M'ha agradat molt aquesta assignatura. A més d'aprendre totes les tècniques de dibuix també m'ha servit com una hora de relaxació entre totes les altres, però sense la necessitat de baixar el ritme de treball. Agraeixo també les feines extres, sempre que havia acabat abans l'Ana em donava més exercicis.

Sistema dièdric

23 de maig de 2016

La geometria descriptiva és la ciència que tracta la manera de representar una figura de dues o tres dimensions en un pla. El sistema bàsic dins d'aquesta geometria és el sistema dièdric o projeccions dièdriques ortogonals. 

Sistema cònic

23 de maig de 2016

Existeixen obres d'art de l'Antiguitat en les quals l'autor va intentar produir la sensació de profunditat, es considera l'arquitetcte Filippo Brunelleschi (1377-1446) el primer que es va plantejar la perspectiva com un problema teòric que s'havia de resoldre amb els instruments de la geometria.

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page